Pochoutky z kance:Osobní stránka na adrese: sesterak.stranky1.cz

Pochoutky z kance

Kančí kýta se šípkovou omáčkou

Ingredience:
800 g kančí kýty, 50 g slaniny, 1 velká cibule, 3 lžíce šípkové zavařeniny, 1 citron, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce rajčatového protlaku, červené víno, olej, divoké koření, jalovec, cukr, sůl
Příprava:
Vykostěnou kančí kýtu očistíme a osolíme. Kousky cibule a slaniny opečeme na rozehřátém oleji, přidáme kančí kýtu, kterou po všech stranách opečeme. Potřeme tlučeným jalovcem a divokým kořením, podlijeme a v troubě upečeme doměkka. Během pečení maso podláváme a několikrát obrátíme. Měkkou kančí kýtu vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou,zasmahneme a zalijeme vodou. Do omáčky přidáme šípkovou zavařeninu, protlak, citronovou kůru a šťávu, ochutíme cukrem, solí a za stálého míchání povaříme. Nakonec do omáčky vmícháme červené víno a procedíme ji přes hustý cedník. Maso naporcujeme a přeláváme omáčkou.
Doporučená příloha:
Příloha: houskový knedlík, bramborové krokety.



Kančí guláš s brusinkami

Ingredience:
600 g kančí plece, 50 g slaniny, 150 g cibule, 50 g hladké mouky, 2 lžíce rajčatového protlaku, 100 g sádla, 480 g brusinkového kompotu, 4 kuličky pepře nebo jalovce, 30 g sladké papriky, 4 kolečka pomeranče a 4 kolečka citronu, kmín, česnek, pepř, sůl
Příprava:
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a opečeme na cibuli osmažené dozlatova. Přidáme rajčatový protlak a znovu osmažíme. Přisypeme papriku, všechno kořemí s česnekem a kolečky pomeranče a citronu. Mírně podlijeme (maso musí být vidět) a dusíme pod pokličkou nejlépe v troubě asi 45 minut. Vydušeninu krátce orestujeme, zaprášíme moukou, osmažíme a zalijeme asi 6 dl vody. Osolíme podle chuti, provaříme a přidáme brusinkový kompot. Necháme prohřívat, až se objeví tuk.
Doporučená příloha:
Knedlík. S červeným vínem je to pochoutka.



Medailonky z divočáka s kuřecími játry

Ingredience:
kančí kýta, drůbeží játra, cibule, anglická slanina, česnek, koření na zvěřinu, olej, solamyl.
Příprava:
Z kančí kýty nakrájíme tenké plátky. Asi tak 3-4 na porci. Pořádně je naklepeme, posolíme, posypeme zvěřinovým kořením a potřeme olejem s trochou solamylu. Plátky necháme v misce asi hodinku odležet. Po hodině je prudce opečeme na pánvi a dáme na teplý talíř. Na téže pánvi orestujeme drůbeží játra (celý balíček), na kolečka nakrájenou cibuli, na kostičky pokrájenou anglickou slaninu a přidáme rozdrcený česnek (nemusí být). Touto směsí pokryjeme kančí medailonky a můžeme podávat.
Doporučená příloha:
Výborné s bramborovou kaší.
návštěvníků stránky
celkem91 971
tento týden48
dnes48